Jaké znáte druhy piva?

Shodneme se na světlých, tmavých a řezaných. Jsou ale i nějaké další druhy? A kolik ovocných piv už jste tohle léto stihli ochutnat?

Také můžeme piva rozdělovat podle doby a teploty, při které probíhá kvašení. Vyhlášenou pochoutkou jsou piva zahraniční. Hlavně belgická, francouzská a nizozemská. Tato piva mají speciální průběh kvašení, zkvasí se prakticky tím, co je ve vzduchu a tím, co zbude v sudech po předchozí várce. Jde o piva s názvem Lambik, Gueuze, Kriek, Frambozen a Faro. Lambik pochází z Belgie a chuťově připomíná lehké Chardonnay. Vaří se od jara do podzimu a jeho správná výroba trvá i několik měsíců. Pivo Kriek je třešňový druh piva Lambik s mandlovou chutí.

A co ovocná piva?

Hitem letošního léta se stala ovocná piva s minimálním obsahem alkoholu. Najdeme také i nealkoholická piva s ovocnými příchutěmi, jde ale o to, jestli vůbec budeme tyto nápoje považovat za piva. Tato mírně alkoholická piva – tzv. radlery, tu ale byla dávno před letním boomem. Původní radler je míchaný nápoj, který vznikne spojením piva a ovocné šťávy nebo limonády. Nápoj pochází z Bavorska a původně byl právě díky svému minimálnímu obsahu alkoholu určen pro cyklisty a ostatní sportovce. Už toto léto jste mohli ochutnat příchutě citron, grapefruit, bezinka a citron, černý rybíz a nebo borůvka. Tím výčet nekončí, příchutí k vyzkoušení určitě objevíte mnohem víc.

Určitě bude příjemné dát si tento osvěžující nápoj třeba po tandemovém seskoku, tandem paraglidingu a nebo třeba jen na chuť po nějakém odpočinkovém zážitku, jako je třeba thajská masáž.

Pivní lázně
Pivní lázně, originální a výjimečná lázeňská procedura s léčivými a regenerujícími účinky na celý organismus. Pivní lázně celkově přispívají ke zlepšení obranyschopnosti lidského těla. Pivní lázně jsou originální rekondiční lázeňskou terapií, která využívá léčebných účinků teplé minerální vody, surovin pro výrobu piva a piva samotného.
Součástí pivních lázní jsou koupele, finská sauna, léčivé zábaly, klasické i speciální masáže, doplněny nezbytnou pitnou kůrou zlatavého moku.